2021-07-13 14:16:33• hírek • Agerpres

Iohannis: A gazdasági előrejelzések a lehető legoptimistábbak

Foto: presidency.ro
Foto: presidency.ro

Üzenetet fogalmazott meg Klaus Iohannis államfő kedden, a Romániai Könyvelők Testülete megalakulásának 100. évfordulója alkalmából.

'A gazdasági előrejelzések a lehető legoptimistábbak, de kihívásokból sincs hiány a gazdaságpolitikák terén. Kiegyensúlyozott reformokat és jelentős beruházásokat akarunk, hogy kézzelfogható előnyöket és konkrét eredményeket érjünk el, ahhoz hasonlóan, ahogy a könyvelők végzik munkájukat gazdaságunkban. Mindannyian tudjuk, hogy a közgazdászok és a könyvelők milyen fontos szerepet játszanak a gazdaságpolitikák megalapozásában, a pénzügyi fegyelem erősítésében, vagy a gazdaság számára szükséges átláthatóság és kiszámíthatóság biztosításában' – olvasható az államfő üzenetében, amelyet Cosmin Marinescu elnöki tanácsos olvasott fel a romániai könyvelők napja alkalmából tartott ünnepi rendezvényen.

Iohannis kihangsúlyozta a minőségi gazdasági és pénzügyi oktatás fontosságát. "Pontosan ezért van szükség az állam, az egyetemek és az üzleti világ közös erőfeszítéseire, hogy a lehető legversenyképesebb, a realitáshoz igazodó oktatási programokat dolgozzunk ki" – írta.

Az államfő elismerően nyilatkozott arról a támogatásról, amit a könyvelők nyújtottak a versenyszférának a járvány idején, többek közt a kényszerszabadságok és a csökkentett munkaidő rendszerének kidolgozásakor. 'Ebben a tekintetben szeretném hangsúlyozni az Önök különleges szerepét és felelősségét a hatékony gazdasági légkör biztosításában" – üzente az államfő.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: